Blender, Sapcentrifuge of Slowjuicer: Wat zijn de verschillen?
Ben je op zoek naar een apparaat om heerlijke sapjes of smoothies te maken? Dan heb je de keuze uit een blender, sapcentrifuge of slowjuicer. Maar hoe maak je de juiste keuze tussen deze apparaten? In dit artikel zet ik de eigenschappen en verschillen van elk apparaat op een rij. Hopelijk helpt het jou om de juiste keuze te maken.
Welk apparaat past het beste bij jou?
In principe kun je zowel de blender, de sapcentrifuge en de slowjuicer gebruiken om groenten en fruit te malen tot een sap. Om te bepalen welk apparaat het beste bij jou past, is het van belang om na te denken over wat je precies wilt bereiden. Wil je bijvoorbeeld een smoothie maken of een groentesap? De keuze hiervoor is bepalend voor het apparaat wat je aanschaft.
Uitleg over de verschillende apparaten:
Blender:
Een blender is niet alleen geschikt voor sapjes, smoothies en soepen, maar kan ook harde ingrediënten malen. Je kunt hierbij denken aan ijsblokjes of harde noten. Zeker als je kiest voor een blender met een groot vermogen boven de 900 watt is het mogelijk om veel verschillende ingrediënten te malen.
De eigenschappen van een blender:
– Op hoge snelheid verschillende soorten ingrediënten malen (zowel harde als zachte ingredienten)
– Je kunt een dikke massa bereiden die vezels en vitaminen bevat
Benieuwd naar mijn favoriete blenders? Ik heb een top 7 favoriete blenders voor 2024 samengesteld.
Sapcentrifuge
Wil je snel sapjes maken zonder pulp? Kies dan voor een sapcentrifuge. Hiermee maak je op een eenvoudige manier heerlijke sapjes zonder pulp.
De eigenschappen van een sapcentrifuge:
– Zachte Ingrediënten met een hoog vochtgehalte worden snel geraspt waarbij het pulp van het sap wordt gescheiden
– Je hoeft de ingrediënten niet in hele kleine stukjes te snijden, omdat een sapcentrifuge over een grote opening beschikt waar je de ingrediënten in kunt doen
Slowjuicer
Heb je meer tijd om je sapjes te maken? Dan kan een slowjuicer het apparaat voor jou zijn. Bij een slowjuicer moet je namelijk wat meer moeite doen voor het eindresultaat.
De eigenschappen van een slowjuicer:
– Ingrediënten worden langzaam ‘’gekneusd’’ wat zorgt voor het behoud van voedingsstoffen.
– De slowjuicer heeft een smalle opening en dat betekent dat de ingrediënten in kleine stukjes en kleinere hoeveelheden toegevoegd kunnen worden om die reden is het wat tijdsintensiever
Vergelijking van de apparaten:
Blender | Sapcentrifuge | Slowjuicer | |
Tijd van bereiding | Snel | Snel | Langzaam |
Grootte van ingrediënten | Grotere stukken | Grotere stukken | Kleine stukken |
Sap met of zonder pulp? | Met pulp | Zonder pulp | Zonder pulp |
Textuur ingrediënten | Harde & zachte ingrediënten | Zachte ingrediënten | Zachte ingrediënten |
Soort sap | Dik en troebel | Dun en helder | Dun en geconcentreerd |
Conclusie: welk apparaat past bij jou?
Of je nu kiest voor een blender, slowjuicer of sapcentrifuge is erg persoonlijk en afhankelijk van jouw voorkeuren en behoeften. Gebruik mijn tabel om de verschillende apparaten met elkaar te vergelijken en beoordeel zelf wat de juiste keuze is.